Vår förstasida

Skriv in din e-postadress här så får du varje nytt inlägg i Vänsterpartiet Söderköpings blogg sänt till din e-postadress.

Gör som 7 andra, prenumerera du med.

Kommunpolitikens Zlatan i Söderköping

Stig Henricson (v), framgångsrikt kommunalråd från bruksorten Fagersta i Västmanland, gästade i söndags ”Stinsen”, Söderköpings kommunbibliotek.

Det var den – av vänsterpartiet och miljöpartiet – nybildade föreläsningsföreningen som stod som värd för arrangemanget tillsammans med ABF Östergötland.

Stig Henricson pratade på temat "En politik för kommunens bästa". Hans budskap var;

–         Lyssna och prata med människor så mycket du kan och använd det som en utgångspunkt för den praktiska politik som ska föras.

–         Ta vara på möjligheterna till samarbete och allianser – det är viktigare än att i alla sammanhang lyfta fram och förstora oenigheter.

–         Ta ansvar för helheten, oavsett om du i din politiska vardag är suppleant i barn- och utbildningsnämnden eller något annat politiskt organ.

–         Lev som du lär – det är viktigt att vara en bra förebild.

Många frågor ställdes av publiken i den fullsatta lokalen. Bland annat undrade Lennart Persson, (s), hur det blir med värderingar och ideologi om samarbete för kommunens bästa är ett överordnat intresse. Henricson menade att självklart måste grundvärderingar finnas, även om hans uppfattning var att i kommunala sammanhang är den ideologiska oenigheten inte så tydlig som på riksplanet.

Tjugofem intresserade personer hade sökt sig till biblioteket den här söndagseftermiddagen vilket av arrangörerna ansågs som en bra siffra.