Vår förstasida

Skriv in din e-postadress här så får du varje nytt inlägg i Vänsterpartiet Söderköpings blogg sänt till din e-postadress.

Gör som 7 andra, prenumerera du med.

Söderköpings Centrum kan bli bilfritt i sommar

Det var inte utan att jag höjde på ögonbrynen när dagens NT (4/4) kom framför ögonen. Stor rubrik ”Söderköpings centrum kan bli bilfritt i sommar” och på bild en leende Senestad (m) och en bildtext ”Anders Senestad…vill sätta stopp för biltrafik på Skönbergagatan under sommaren.”

Hur många år har inte vänsterpartiet slagits mot väderkvarnar och politiska motståndare av alla schatteringar för en bilfri innerstad. Inte minst Anders Senestad har försökt göra vänsterpartiet till åtlöje och ironiserat över de orealistiska förslag som han tyckt vi presenterar.

Nu blåser andra vindar och Senestad har ändrat sig! Han förmodar inte längre vad affärsidkarna tycker och tänker. Han har i sin roll som tekniska utskottets ordförande träffat folk som faktiskt tycker att det vore bra för näringslivet om innerstan blev bilfri…åtminstone på sommaren.

Gott så. Bra att Anders Senestad och – får man hoppas – moderaterna tänker om.

Min uppfattning är att detta är ett steg i rätt riktning. Jag tror emellertid att innerstan skulle må bra av att ha bilfritt hela året. Det är inte enbart kommersen som mår bra av ett bilfritt centrum. Stans miljö i sin helhet blir bättre, tryggare och trivsammare. Varför ska då bilfria gator gälla enbart under ett par sommarmånader?

Björn Grip (v)