Björns blogg

Partiledarfrågan….

Tisdag 4/10, kom Hans Linde som den tredje partiledarkandidaten till Söderköping för att berätta vem han är och vad han vill som partiledare.

Hittills har v haft besök av Rossana Dinamarca och Ulla Andersson, båda gjorde ett bra intryck. Ulla visar en mognad och överblick i ekonomiska frågor som imponerar och hon gör ett rättframt och ärligt intryck. Dessutom har hon lätt för att brista ut i befriande skratt. Rossana kändes också bra, särskilt när hon berättade om sin bakgrund och hur hon blev engagerad mot orättvisor hemma i Trollhättan. Tyvärr har hennes renommé solkats när nyheten om flyg och taxiresor till orimliga
belopp kablades ut.

Det visar beklagligtvis på omedvetenhet och dålig insikt om hur människor reagerar. Även hur behjärtansvärt det är att få vara med sina barn kan man av miljö- och ekonomiska rättviseskäl inte göra så. I Sverige blir människor upprörda över sådant, och om Rossana väljs lär hon bli förföljd under lång tid med besvärande frågor om detta. För partiet finns det risk att hon kommer att bli en kvarnsten opinionsmässigt.

Desto mer förvånad blev jag när partidistriktets styrelse ändå väljer att nominera Rossana. Stödet runt om i länet är förvisso stort, även om Jonas Sjöstedt förmodligen har ännu fler nomineringar från partiföreningar. Tyvärr har inte valberedningen redovisat hur det ser ut.

Hans Linde var spännande att träffa. Hans utstrålning och debattförmåga hade jag bara sett i TV, men det lovade gott. Uppenbarligen en politisk förmåga som har alla möjligheter att bli en politiker som kommer att märkas. Än så länge är det
främst i utrikespolitiska frågor som vi hört honom. Där desto mer. I hans debatter med utrikesministern, Carl Bildt, har han definitivt inte varit sparven i tranedansen.

Björn Grip

Kopiera länk