Vänsterpartiet Söderköping

Nu har högern presenterat sin överenskommelse. Avtalet är döpt efter ett slott !

 

Nu har högern presenterat sin överenskommelse. Avtalet är döpt efter ett slott. De satt på ett slott och kom överens om att ge mer pengar till miljardärer och samtidigt slå hårt mot de som redan har det kämpigt.

Sverigedemokraterna har avslöjat sig som det enfrågeparti de är. Nu kan alla se att det enda de verkligen är intresserade av är att splittra samhället och ställa grupper mot varandra. De förslag de har om att ge sig på flyktingar, slakta biståndet och urholka rättssäkerheten har de drivit igenom i överenskommelsen. Men deras prat om att höja pensioner, förbättra välfärden och stärka trygghetssystemen – det blev det inte mycket av. Det högerregeringen får i utbyte är fritt fram för att gynna rika och slå på folk med låga inkomster.

Nu när krisen kommer skulle vi verkligen behöva använda resurserna för att stödja vanligt folk att ta sig genom krisen, men istället ska de stora pengarna gå till de som redan har mest. Det är en krispolitik vi sett många gånger tidigare. De med minst marginaler ska tydligen än en gång få bära krisens hela börda.

Den kostnadschock som är på väg i välfärden på grund av de höjda priserna, den verkar de här partierna inte bry sig om alls. Det betyder att vi kan vänta oss stora nedskärningar i vården, skolan, omsorgen och annan livsviktig verksamhet i kommuner och regioner.

Marknadsskolan ska få fortsätta som om den inte var ett världsunikt misslyckande. Det som slottsavtalet föreslår på det området är bara kosmetiska förändringar. Det är så tandlöst att jättekoncernen Academedia redan skickat ut pressmeddelande om att de välkomnar förslagen.

Klimatpolitiken är genant tunn. Bristen på stora klimatsatsningar kommer leda till att Sverige missar det vi har lovat och innebär fyra förlorade år för klimatet.

Deras politiska projekt kommer göra Sverige till kallare land. Ett land där vanligt folk lämnas i sticket när krisen kommer. Ett land där udden hela tiden riktas mot flyktingar och andra utsatta som pekas ut som skyldiga till alla problem. De enda vinnarna är de som redan sitter på de stora pengarna.

För oss i Vänsterpartiet innebär deras slottsavtal att vi går in i en tid av skarp opposition. Vi ska se till att alla runtom i landet vet vem som är ansvarig när vårdcentralen läggs ned eller lärare sägs upp på skolan. Alla ska veta att när krisen var på väg så prioriterade SD och övriga högern att sänka skatten för de som har mest.

Det är en djupt impopulär politik. Vi ska knyta an till de rörelser mot detta som kommer att komma och vi ska visa på att det går att göra saker så mycket bättre. Det jobbet börjar nu.

Nooshi

 

Kopiera länk