Vänsterpartiet Söderköping

Kort rapport från KS den 24 November 2020 (på distans via länk)

Inledningsvis kan sägas att det är lite svårt att höra när man sitter på distans. Vissa uppkopplingar är inte bra och de som sitter i fullmäktigesalen ät lite odisciplinerade och rörliga.

Inledningsvis kan sägas att det är lite svårt att höra när man sitter på distans. Vissa uppkopplingar är inte bra och de som sitter i fullmäktigesalen ät lite odisciplinerade och rörliga.

Ur dagordningen:

Nämndernas verksamhets- och ekonomirapporter är mycket bra just nu – ur borgarnas perspektiv. ”Ryggsäcken” förväntas var avlastad till nyår och hela kommunen går med plus 1 miljon- Allt enligt alliansens budgetförslag.

Medborgarförslaget Rädda Storån – ett mycket intressant förslag – sköts på framtiden eftersom förslagshållaren inte kunde koppla upp sig, så V fick inte tillfälle att stödja det, men vi återkommer.

Vår motion om att utreda konsekvenserna av TES-systemet i hemtjänsten röstade ned men fick medhåll av både S och SD.

Vår motion om objektivitet och allsidighet ska krävas av kommunens kommunikatörer avslogs men fick med sig både S och SD. Både dessa återkommer vi till i KF i december.

Försäljningen av Mulachska huset, Kanalmagasin 2 ( med Farmors kaffe) och Gårdeby skola såldes trots min invändning angående Mulachska huset. De andra två Gårdeby skola och kanalmagasinet såldes till brukarna, vilket inte jag hade något att invända emot. Friskolan ska fortsätta sin verksamhet och Logen, som redan renoverat Kanalmagasinet inombords fick köpa och Farmors café kan bli kvar. Kanalmagasinet är ett kulturhistoriskt hus, som man inte kan göra som man vill med. S protesterade eftersom de tyckte att husen skulle säljas till den som bjöd mest, men alliansen såg på detta på ett lite annat sätt. I Mulachska huset blir det tre lägenheter – ett byggföretag har köpt det och tomten sträcker sig till omgivande sandgångarna.

Ett remissvar om Norra Finnvedens naturreservat skulle redan vara inne. Jag kunde reservera mig och skicka med vår reservation, men något mer blev det inte. Inget annat parti tyckte som V att det var ett märkligt svar, där alliansen helt desavouerar sin kommunekolog som hade skrivit ett sansat svar.

Marja Bergström , ersättare ( ordinarie Malin Östh möte med regionfullmäktige)

Kopiera länk