Vänsterpartiet Söderköping

NT 5 Oktober . Så reagerar politikerna på sparförslaget….. införa kyld mat ….

Att införa kyld mat är politikerna tveksamma till. Socialnämnden måste spara men vissa förslag till besparingar går inte att göra menar de

Jag har suttit i socialnämnden i sex år. Hela tiden är det spara och spara på bekostnad av omsorgen för varandra och den hjälp som människor behöver. Jag tycker det är orättvist. Dessutom får vi ett samhälle som vi inte vill ha, säger Inga-Carin Landerö (V).

Att införa kyld mat är politikerna tveksamma till.

– Jag känner stor tveksamhet för kyld mat, jag vill själv inte äta den maten, säger Inga-Carin Landerö.

Samtidigt finns ett problem med att den mat som levererats inte alltid varit tillräckligt varm.

– Det är oacceptabelt att inte maten är tillräckligt varm. Det kan brukarna bli sjuka av. Vi måste göra något åt maten, men jag vet inte vad än, säger Boel Holgersson, (C) ordförande i Socialnämnden.

Åtta miljoner kronor kan sparas på bland annat samordning av personal.

– Vi måste se över scheman igen, det har tagit längre tid än vi trodde. Målet är att vi ska använda all arbetstid till brukare och då måste personalen ibland byta arbetsplats.

Något som möter kritik.

– Att personalen bollas runt tror jag ger sämre relation och det blir ingen kontinuitet för brukarna. Den här gången har tjänstemännen satt ner foten och konstaterar att vissa besparingar leder till ökade kostnader, säger Landerö.

Dessutom föreslås att hemtjänsten och serviceboendet Blå Porten stöttar varandra.

– Det här kan vara rimliga besparingar. Men det är ett underlag till budgetberedningen så vi vet inte hur mycket vi måste spara till slut, säger Boel Holgersson.

Kopiera länk