Björns blogg

Naturskyddsföreningen överklagar beslutet om bygge i Brunnsparken . Blogg från Björn Grip

PhotoFunia-1bb3110Söderköping Så har då Naturskyddsföreningen överklagat beslutet beträffande bygget i Brunnsparken som Söderköpings fullmäktige tog häromveckan (18/6). Motivet för överklagandet är att detaljplanen föreskriver att ändamålet för bygget är att det byggs ett trygghetsboende. Det som fullmäktige beslöt om är ett exploateringsavtal och en försäljning till Rksbyggen. Detta företag har presenterat ett projekt för byggande av seniorbostäder som avses försäljas som bostadsrätter, vilket också då var vad fullmäktiges majoritet beslöt om, i strid med detaljplanen.

Söderköping Så har då Naturskyddsföreningen överklagat beslutet beträffande bygget i Brunnsparken som Söderköpings fullmäktige tog häromveckan (18/6). Motivet för överklagandet är att detaljplanen föreskriver att ändamålet för bygget är att det byggs ett trygghetsboende. Det som fullmäktige beslöt om är ett exploateringsavtal och en försäljning till Rksbyggen. Detta företag har presenterat ett projekt för byggande av seniorbostäder som avses försäljas som bostadsrätter, vilket också då var vad fullmäktiges majoritet beslöt om, i strid med detaljplanen.

Det ska bli mycket intressant att se vad länsrätten kommer fram till. Förmodligen dröjer deras utlåtande till början av augusti. Sen får vi se om Riksbyggen kommer in med en ansökan om bygglov. Även en eventuell sådan kommer med stor sannolikhet att överklagas. Något beslut som vinner laga kraft innan valet lär det inte bli. Och om det blir en ny majoritet – s,v,mp – kommer denna majoritet att riva upp det beslut som fullmäktige för en vecka sedan tog med minsta möjliga majoritet,19-18. Alltså är det viktigt att de väljare som är motståndare till bygget i Brunnsparken väger in detta faktum när man står i valbåset!

Kopiera länk