Vänsterpartiet Söderköping

Kompassen snurrar vidare.. bloggsvar från Björn Grip/Marja Bergström till Mattias Ravander

Mattias Ravander, socialdemokraternas gruppledare och oppositionsråd i Söderköping har läst och svarat på våra funderingar och kritik kring sossarnas oblyga användande av förslag som vänsterpartiet tidigare presenterat. Vänsterförslagen har lagts fram i våra v-budgetar men också varit med i det rödgröna manifest som s+v+mp arbetade fram inför förra valet 2010.

Mattias tycker att vår kritik är märklig och han menar att vi inte kan kritisera sossarna för detta eftersom vi tidigare kritiserat hans parti för att flirta med moderater, centerpartister etc.

Men visst finns det fog för kritik. Vi har i och för sig inget emot att sossarna använder våra förslag, tvärtom. Det är väl bra ju fler som ställer upp på ”nattis”, bättre bemanning i äldrevården, fler cykelvägar med mera förslag som vi haft med länge. Men vi tycker faktiskt att det hade varit på sin plats att – åtminstone i en bisats – tala om att dessa motioner har varit gemensamma initiativ från s+v+mp inför förra valet. Inte sällan med vänsterpartiet som initiativtagare.

Beträffande vår tidigare kritik av sossarna för att inte ha en ideologisk kompass, så kvarstår den kritiken. Det är bara att hoppas att kompassnålen i fortsättningen stannar på V lite oftare!

Marja Bergström och Björn Grip

Kopiera länk