Vänsterpartiet Söderköping

Avstå från att kandidera Lars Ohly.

Vänsterpartiet Söderköpings styrelse anser att Lars Ohly ska avstå från att kandidera, som partiordförande vid nästa kongress, januari 2011.Fyra förlustval i rad är ett facit som inte imponerar. En stor del av ansvaret faller på Lars Ohly och hans fasthållande vid begreppet kommunism som ledstjärna för partiets ideologi.

Vi anser också att det skulle vara en klok idé att ha ett delat ledarskap. Med två företrädare varav minst en kvinna finns förutsättningar för att ge ett bredare och mer allsidigt företrädarskap för partiet.

Vi vill gärna se Jonas Sjöstedt, som en av partiledarna. Jonas har ett brett stöd såväl i partiet som i väljaropinionen. Han är också ett respekterat namn i politiska sammanhang oavsett partifärg.

Av omsorg om partiet, vars idéer och politiska agerande vi menar har rätt inriktning, bör Lars Ohly avgå vid nästa kongress. Kommuniststämpeln vidhäftar vårt parti så länge som Ohly är vår främste företrädare och skymmer den politik som i grunden är en framgångsväg för ett jämlikt och solidariskt samhälle.

Styrelsen för Vänsterpartiet Söderköping genom Bernt Schneider, ordförande

 

 

Kopiera länk