Vänsterpartiet Söderköping

Socialdemokraterna i Söderköping gör en helomvändning högerut

Det är uppenbart att socialdemokraternas ledning i Söderköping nu tänker göra en kraftig högersväng. Allt i akt och mening att försöka komma med vid maktens grytor.

Idag, torsdagen den 27 oktober 2010 valde partiets företrädare i Kommunstyrelsens arbetsutskott att acceptera den borgerliga alliansens budgetförslag. Det innebär att alla ambitioner när det gäller heltidstjänster inom hemtjänsten, nattöppna dagis, försök med ny arbetstidsmodell, satsningar på skolans område med mera offras.Det är en märklig tid man lever i. Knappt har bläcket hunnit torka från den röd-gröna uppgörelsen om treårsbudget i våras, förrän man nu svänger 180 grader. Att sitta med vid köttgrytorna och offra sin tidigare övertygelse kommer att kosta. Jag är inte övertygad om att partiets medlemmar hänger med i svängarna. Innebär detta att partiets ledning tänker sig en samlingsregering? Hur ska detta bli möjligt med tanke på den oförsonlighet som finns inom det borgerliga blocket. Och det är inte enbart inom den borgerliga alliansen som det knakar. Det är uppenbart att Torbjörn Lord saknar uppbackning från en stor del av sitt moderata parti.
Eller tror s-ledningen att det kommer att vara möjligt att utnyttja den borgerliga splittringen? Vem ska man stödja sig på? Moderaternas Torbjörn Lord eller deras andra namn Ingemar Andersson? Eller blir det trots allt Magnus Berge som man lierar sig med? Eller ska Mattias Ravander och compani i s-ledningen hoppa från tuva till tuva i sina försök att påverka politiken?

Den sandlåda som ledande politiker nu leker i är trist och bekymmersam för Söderköpingsborna och skadlig för förtroendet för politiken. Man kan undra vad socialdemokraternas väljare tänker om detta?

Bernt Schneider, v-ledamot kommunfullmäktige, Söderköping

Christina Larsson,v- ledamot kommunfullmäktige, Söderköping

Marja Bergström, v-ersättare, kommunfullmäktige, Söderköping

Björn Grip (v), v-ersättare, kommunfullmäktige, Söderköping

Kopiera länk