Val-18

Kommunalpolitiskt program för Vänsterpartiet Söderköping 2018 – 2022

 

Kommunalpolitiskt program
Vänsterpartiet Söderköping 2018-2022

Kommunalpolitiskt program för Vänsterpartiet Söderköping 2018 – 2022

Kommunpolitiskt program 2018

Vänsterpartiet är ett parti som arbetar för rättvisa och jämlikhet. Vi är ett socialistiskt och feministiskt parti på ekologisk grund.Vänsterpartiet har funnits i Söderköpings kommun i snart 40 år och har fört en kritisk och konstruktiv oppositionspolitik. Vår vision för Söderköping är en kommun som välkomnar olikheter, nya invånare, mångfald och nya idéer. En plats där människor inte ställs mot varandra utan istället hittar former för samarbete och utveckling.

Vi ser förmågan att hålla ihop ett samhälle som helt avgörande för både den sociala och ekonomiska utvecklingen. När andra säger att vi inte har råd med fler lärare, fler händer i äldreomsorgen eller mindre barngrupper på förskolan säger vi att i Vänsterpartiets Söderköping ska vi ha råd med människor. Ett solidariskt samhälle är en förutsättning för en hållbar utveckling.

Vår politik har på flera områden fått genomslag i Söderköping. Det gäller politiska sakfrågor som: – Stadskärnans bevarande – Gångfartsgator och cykelvägar – Miljö och återvinning – Barnomsorg på kvällar och helger – Kulturens roll i samhället – Välfärdsbokslut – Ta tillbaka verksamhet i egen regi’ – Vegetarisk dag i skolan – Skönhetsråd – Minska spridning av mikroplaster – Fler sommarjobb till ungdomar -Låt de ensamkommande som väntar på asylbesked stanna i kommunen med mera.

Här lyfter vi fram några ytterligare frågor som vi skulle vilja driva och förverkliga  ; Kommunpolitiskt program 2018

Kopiera länk