Vår förstasida

Skriv in din e-postadress här så får du varje nytt inlägg i Vänsterpartiet Söderköpings blogg sänt till din e-postadress.

Gör som 7 andra, prenumerera du med.

Ömma tår.. Blogg av Björn Grip

Livsfarlig ledningKommunalrådet Mattias Ravander (s) och gruppledaren Åsa Mägi (mp), har replikerat på min blogg om  majoritetens brist på anständighet när det gäller information till fullmäktige om Brunnsparken. Inget var klart beträffande avtal med Riksbyggen när fullmäktige sammanträdde på onsdagen säger man. Men det klingar falskt. Nog kunde kommunalrådet Yvonne Persson (m), berättat att man i princip var klara, men att undertecknandet inte skulle göras förrän dagen efter.

Inbjudan till pressträff måste ha gått ut samma kväll som vi hade fullmäktigesammanträdet. Flygbladen som Yvonne Persson delade ut på torsdagsförmiddagen kan möjligen ha tryckts upp tidigt på morgonen, men i sak var avtalet klappat och klart innan fullmäktigemötet där Malin Östh (v) ställde sina frågor.

Nu får vi blicka framåt säger alla, och det ligger väl något i det. Fortfarande finns det många frågor som kräver svar:

– Hur många våningar går det att bygga på den leriga marken?

– Vad händer om markförhållandena är sådana att det inte går att bygga inom det område som nu utpekas?

– Kommer Riksbyggen att kunna återgå och bygga på den ursprungligt tänkta tomten om det blir svårigheter med byggnation inom det område som nu är utpekat?

– Hur många träd kommer att behöva avverkas?

– Vilken hänsyn kommer den nya majoriteten att ta till den opinion som hittills varit nästintill entydigt kritisk?

Det pratas mycket från majoriteten om att ta hänsyn till vad medborgarna tycker. Om den ambitionen stämmer, borde man leta efter andra områden där Riksbyggen skulle kunna få bygga.