Vår förstasida

Skriv in din e-postadress här så får du varje nytt inlägg i Vänsterpartiet Söderköpings blogg sänt till din e-postadress.

Gör som 7 andra, prenumerera du med.

Internationella kvinnodagen… 8 Mars 2014. Mycket händer på Arbetets museum i Norrköping..

467-internationella_kvinnodagen_head

Fr v Luntgatans Girls (foto: Josefine Baumann), Ulrika Nandra (foto: Jesper Löfman),

Ur musikalen Pigan  (foto: Lisa Ikse)

Internationella kvinnodagen

Demonstration, föreläsning, teater och fest

Mycket händer på Arbetets museum den 8:mars, från lunch och så länge kvällens fest pågår.

PROGRAM FÖR 8 MARS:

12:00   DEMONSTRATION: RÄTTEN TILL SIN EGEN KROPP. Avgår från Hörsalsparken. Tal av de arrangerande organisationerna Avslutas ca 12.40 med tal på Laxholmstorget utanför Arbetets museum.

13:00   FÖRELÄSNING: MAKTRELATIONER OCH HEDERSVÅLD Ulrika Nandra, journalist och författare berättar om hur vi både utövar och är offer för makt. Hon föreläser också utifrån egna erfarenheter om hedersvåld.

15:15    PANELSAMTAL: VI AVGÖR FRAMTIDEN Vilka möjligheter till makt och inflytande har utlandsfödda kvinnor i dagens samhälle och i föreningslivet i Norrköping? Vilka hinder och svårigheter möter de på vägen till positioner med makt och inflytande och vad har kommunen/förtroendevalda gjort för att främja dessa kvinnors inflytande i samhället och politiken? Medverkande: Lars Stjernqvist (S), kommunalråd, kommunstyrelsen ordförande, Päivi Johansson (M) oppositionsråd, samt deltagare och mentorer från projektet ”Vi avgör framtiden” på Byrån mot diskriminering. Moderator: Nodira Aminova, projektledare Byrån mot diskriminering i Östergötland

16.30 PARALLELLA AKTIVITETER * Monolog: Fittstim – Camillas kamp * Feministiskt självförsvar med Ung Vänster * Möjlighet att gå en feministisk tipspromenad

17:30 PIGAN – EN FEMINISTISK MUSIKAL Jan Ericsson och Sara Klingvall från Teater Tamauer spelar och sjunger ur sin musikal om rut-avdraget och berättar om arbetet bakom föreställningen. Lina är en ung tjej som flyttar till Göteborg och behöver ett jobb. Hon börjar på ett städföretag som finns tack vare Rut-avdraget. Detta är upptakten till en historia om det skattesubventionerade hemarbetets roll i det nya Sverige. Allt fler anser sig behöva hjälp för att få ihop ett allt mer späckat livspussel. Men är det ett steg framåt för jämställdheten att köpa tid för pengar?

18:30: AMANDA LEONARDSSON LIVE I CAFÉ STRYKJÄRNET Med Amanda Leonardsson, singer/songwriter från Norrköping

Fri entré

19:00 Insläpp till FEST I LAXHOLMSKÄLLAREN  Hallongrottans vänner och Unga feminister DJ:ar.  Luntgatan Girls spelar live ca kl 21. Öl, vin och smörgåsar finns till försäljning. Entré 50 kr.

Huvudarrangör: ABF, Arbetets museum, Byrån mot diskriminering, Feministiskt initiativ, Hallongrottans vänner, Miljöpartiet de Gröna, Norrköpings kommun, S-kvinnor i Östergötland, Socialdemokraterna i Norrköping, Tjejjouren och Vänsterpartiet.