Vår förstasida

Skriv in din e-postadress här så får du varje nytt inlägg i Vänsterpartiet Söderköpings blogg sänt till din e-postadress.

Gör som 7 andra, prenumerera du med.

Med anledning av NT:s ledarstick om: ”Bra Rutet”. Blogg från Marja Bergström

12 jan. 5

Jag vet egentligen att det inte är någon idé att strida mot dumheten framförallt inte,när den är i maskopi med makten. Men jag kan inte låta bli. Kanske kan även NT:s ledarskribenter någon gång kosta på sig lite ärlighet och inte tolka vänsterpartiets åsikter, som en gång djävulen sägs ha tolkat bibeln.

Vi, läs vänsterpartiet, är inte emot ”pigjobb” som ni väljer att utrycka det. Vi är emot  subventioneringen av rut-jobben, därför att det fördelningspolitiskt är helt åt helvete. Vi har ingenting alls emot att de, som anser sig ha råd, använder sig av hushållsarbetare, men de ska inte subventioneras av oss andra. Anställ gärna hur många som helst men det ska inte kunna gå att dra detta på skatten och således subventioneras av oss andra.

Det är alltså detta att man kan dra av på skatten för utgifter, som man ändå i de flesta fall ha råd att betala själv, som vi är emot. Inte jobben som sådana.

Vi i vänsterpartiet har ingen nedvärderande syn på dessa arbeten. Många av oss står antagligen mycket närmare erfarenheter av dessa arbeten än vad moderater i allmänhet gjort och gör. Det är otrygga timanställningar och osäkra arbetsvillkor som vi förhåller oss kritiska till.

Dessutom kan man fråga sig vilka arbeten som faktiskt bör subventioneras. Är det verkligen rimligt att överklassens behov av bartendrar ska subventioneras av skattebetalarna samtidigt som den offentliga äldrevården utarmas?

Marja .