Björns blogg

Nattis, en het potatis för den borgerliga alliansen …. Blogg från Björn Grip

–          Tänk att man ska behöva lägga ut kommunala skattepengar för sånt som mormor och farmor med glädje gör gratis.

–          Tänk att man ska behöva lägga ut kommunala skattepengar för sånt som mormor och farmor med glädje gör gratis.

Det var dagens eko från tidigare århundraden vid sammanträdet med Barn- och utbildningsnämnden (BUN) idag, framfört av en centerpartist.  Det är ett erbarmligt yttrande!

Trots allt lyckades nämnden till slut samla sig till ett beslut, som innebär att det fr o m augusti kommer att anordnas barnomsorg på obekväm arbetstid, dock i första hand individuella lösningar, och efter ansökan och prövning av behoven. Hela ärendet andas den vånda som uppenbarligen den styrande borgerliga fyrklövern har känt, och som också kom till uttryck under sammanträdet. En halvtimmas ajournering krävdes för att man skulle våga ta beslutet.

–          Nu får vi säkert f-n för detta av Berge och Östlund, sa en av moderaterna efteråt.

Magnus Berge (c) är KS-ordförande och Ingalill Östlund (fp) är ledande folkpartist. Jag ska ärligt säga att jag blev överraskad av detta skvaller. Det som antyddes var faktiskt, att borgerligheten i KS inte vill att det ska tas beslut, åtminstone inte i BUN. Jag har annars betraktat dessa bägge partiföreträdare som de vettigaste personerna i den styrande borgerliga fyrklövern.

Det är inte utan att jag är besviken också. Jag trodde att Magnus Berge var representant för en modern center som inser värdet av att underlätta för människor, och jag trodde faktiskt att folkpartiet när det gäller barnomsorg för alla barn var att lita på. Icke så, alltså!

Nåväl, det innebär att oppositionen – vänsterpartiet, miljöpartiet och sossarna – får en tydlig valfråga gratis.  Åtminstone blir det tillfälle under en tid att kritisera schabblet och käbblet som blockerar en vettig lösning för alla de föräldrar som jobbar på obekväm arbetstid och som inte alltid kan lita på mormor eller farmor.

Söderköping, den 13 juni 2012

Björn Grip (v)

Ledamot i BUN

Kopiera länk