Vår förstasida

Skriv in din e-postadress här så får du varje nytt inlägg i Vänsterpartiet Söderköpings blogg sänt till din e-postadress.

Gör som 7 andra, prenumerera du med.

Något är sjukt inom primärvården i Söderköping. Blogg från Marja Bergström

Hur ser den dolda agendan ut? Och vem eller vilka agerar för att lägga ned den landstingsdrivna vårdcentralen i Söderköping?

Hur kan Geria Care gå ut med annonser i dagspressen varje vecka, där man uppmanar människor att lista sig på den blivande privata  vårdcentralen i Söderköping och påstå att man arbetar på uppdrag av landstinget?

När gav landstinget Geria Care i Söderköping uppdraget att driva vårdcentral i Söderköping?

Går det till på detta försåtliga sätt när landstinget säljer ut vården?

Frågor, idel frågor.

Vi i Söderköping kan konstatera att vi får en privat vårdcentral i ett q-märkt hus. Bra att det tas om hand, ja. Men inte till vilket pris som helst och med pris menar jag huset och dess historia.Få tycks känna till att detta hus, Arbetareföreningens Hus, som byggdes på 1880-talet har en fängslande historia och en inredning, som var ganska unik tills nu. Det är inte f.d. Göta Salonger, det är mycket mer än så.

Men jag har ändå svårt att förstå varför landstinget säljer ut sin egen drivna vård, som dessutom är bra. Geria Care upprepar att man arbetar på uppdrag av landstinget. När fick man detta uppdrag? Eller ljuger man i annonserna? Vi kan konstatera att vi har en borgerlig landstingsledning och en borgerlig kommunledning i Söderköping, men några slags beslut måste väl ändå tas någonstans?

Jag kan också konstaterar att jag hört att kommunen räknar med att ytor ska friställas eller tomställas, som det så fint heter, i nuvarande vårdcentralshuset. Kanske var det någons tunga som slant… Men det finns uppenbarligen en dold aganda, som vi kommuninnevånare och vårdtagare inte känner till.

Marja Bergström