Björns blogg

Bergaskolans framtid

Inget parti bedömer det möjligt att ha kvar Bergaskolan på sikt.
Desto märkligare att Anders Senestad och även ett par andra borgerliga politiker försöker med ett reptrick…. Skolan ska vara kvar, men i andra lokaler, var hans besked.
Sanningen är att det inte finns elevunderlag för två högstadier.
 För att lösa den ekvationen tänker sig Senestad att offra Sankt Anna skola. 
 
 
 
Föräldraföreningen på Bergaskolan hade bjudit in företrädare för de politiska partierna till en diskussion om Bergaskolans framtid. Det blev en lång och stundtals förvirrande diskussion. Delvis på grund av att Anders Senestad pratade om att Bergaskolan ska vara kvar, men i andra lokaler. Delvis därför att det var oklart vem som företräder moderaterna. Torbjörn Lord, moderaternas första namn ville ha ett ord med i laget, och markerade flera gånger en annan uppfattning än Anders Senestad, dock något oklart vilket ställningstagande. Frågan var ny för honom och därför kunde han inte ”sätta ner foten” just idag. I centerpartiet är det också oklart. Medan Bengt Johansson, centerns ledamot i barn- och utbildningsnämnden, Bun, deklarerade att han är emot att ”rädda Bergaskolan” genom att flytta in elever i årskurs 6 till centralorten. Samtidigt lade han ner sin röst när frågan avgjordes i Bun. Magnus Berge, också centerpartiet tillika kommunstyrelsens ordförande, deklarerade att frågan om eleverna i årskurs 6

Från folkpartiet hävdade Ingalill Östlund, i motsats till sin kollega i Bun, Börje Andersson, att ”sexorna” bör flyttas in till stan. Kristdemokraten Anders Eksmos ställningstagande var oklart, kanske hade han ännu inte tagit ställning. I likhet med vad moderaten Torbjörn Lord sade, menade Eksmo, att frågan ännu inte hade diskuterats i kommunstyrelsen.

Beklagligt är också socialdemokraternas hållning. Mattias Ravander hävdade som sin uppfattning att sexorna bör flyttas in till stan. Samtidigt fanns det två socialdemokratiska ledamöter i Bun, som röstade emot detta, liksom vänsterpartiets ledamot.

Summa summarum, hela havet stormar när det gäller Bergaskolans vara eller icke vara! Tydliga besked och arbetsro lär det inte bli på ett tag ännu när det gäller Bergaskolan.

Söderköping, den 6 september 2010

Björn Grip, (v)

 
 
Kopiera länk