Marjas blogg

Hade det varit en moderat man som deklarerat att… (blogg från Marja Bergström)

Hade det varit en moderat man som deklarerat att: Jag var hemma med mina barn i åtta månader och kunde ge dem nyttig bröstmjölken tack vare bröstpumpen, så hade han lyfts fram.

Hade det varit en moderat man som deklarerat att: Jag var hemma med mina barn i åtta månader och kunde ge dem nyttig bröstmjölken tack vare bröstpumpen, så hade han lyfts fram.

Kanske inte som en hjälte, men en man som strävar efter att få vara med sina barn och därmed mer jämställd. En enskild, personlig kamp värd att uppmärksammas ….

Han hade aldrig fått löpa gatlopp som Lars Ohly för att han vågade ta ordet bröstpump i sin mun och ge ett exempel på hur man kan fixa vardagen om man vill försöka leva mer jämställt.

Media har hittat årets valskämt och NT.s ledarsida blottar en skrämmande okunnighet – fejkad eller ej. Blåsvart mörker lägrar sig ännu kompaktare över tidningens ledar- och debattsidor.

Låt vara att Ohly har sig själv att skylla. Hans pudlar börjar bli lite för många och hans, trots allt, glada humör  retar de blåa journalisterna. Hans leende är ett hånleende, för att citera tidningen, ”nästan manschauvenistiskt”. Se där ett nästan nytt ord för de moderata skribenterna..  

Tidningens ledarskribenter är tydligen rädda för en leende och lättsam Ohly  och tolkar ett sådant  personligt inlägg i en valintervju som ett statlig påbud – tror jag. Jag är inte odelat positivt inställd till Ohly, men han är fortfarande mitt partis ledare. Jag tycker att han har gjort en del konstiga krumbukter, men detta att våga vara personlig och tala om hur han själv och familjen klarat av småbarnsåren. Är det detta som skrämer?

Jag skulle vilja säja att Lars Ohly har gett bröstpumpen ett ansikte. Den går att använda sig av, även om det inte är så roligt alla gånger – och den ger  valmöjligheter för föräldrarna. En av många möjligheter om man vill se det. Inget statligt påbud -statliga påbud har hört till konungars och överklassens domärer.

Rädslan för delad föräldrarförsäkring gör borgerliga män livrädda och svamliga på gränsen till dumma. Var är Gudrun Schyman? Vem ska rädda oss från dessa mörkermän som översvämmar media och som sätter dagordningen.?.

 Marja Bergström.

Kopiera länk