Vår förstasida

Skriv in din e-postadress här så får du varje nytt inlägg i Vänsterpartiet Söderköpings blogg sänt till din e-postadress.

Gör som 7 andra, prenumerera du med.

Stimulera torghandel på Hagatorget

Det borde vara möjligt att förverkliga torghandel på Hagatorget i Söderköping.
Idag tycks de styrande vara oroliga för att stöta sig med de handlare som finns runt torget, som i sin tur är rädda för konkurrens.
Konkurrens brukar ju annars framhållas som ett positivt värde – inte minst av den borgerliga alliansens företrädare.
Men när det gäller just torghandel i Söderköping pratas det med mycket små bokstäver.

Tänk er en härlig sommarförmiddag med fullt av torgstånd som dignar av lokalt producerade grönsaker, konsthantverk och andra varor!

Det är ju så vi gärna vill ha det när vi strosar omkring på semester utomlands eller för den delen om vi uppsöker Möllevången i Malmö eller någon annan ort med en livaktig torghandel.

Det borde vara möjligt att förverkliga torghandel på Hagatorget i Söderköping. Idag tycks de styrande vara oroliga för att stöta sig med de handlare som finns runt torget, som i sin tur är rädda för konkurrens.

Konkurrens brukar ju annars framhållas som ett positivt värde – inte minst av den borgerliga alliansens företrädare. Men när det gäller just torghandel i Söderköping pratas det med mycket små bokstäver.

Vi tror på en stimulerande konkurrens, men vi tror också att torghandeln drar till sig mer folk till Söderköpings centrum och därmed stimulerar handeln överhuvudtaget, vilket gör alla till vinnare.

Vi vill därför föreslå fullmäktige besluta;

–         Att upplåta Hagatorget för torghandel på rimliga ekonomiska villkor minst en dag i veckan under sommarhalvåret;

Marja Bergström (v)                                 Friedrerike Gerlach (mp)

Christina Larsson (v)                               Benny Andersson (mp)