Vår förstasida

Skriv in din e-postadress här så får du varje nytt inlägg i Vänsterpartiet Söderköpings blogg sänt till din e-postadress.

Gör som 7 andra, prenumerera du med.

Vänsterpartiet valde ny ordförande

Bernt Schneider har länge varit sympatisör till vänsterpartiet,men först under fjolåret valt att engagera sig aktivt. Bernt valdes vid partiföreningens årsmöte söndagen den första april.
Bernt arbetar i Norrköping som organisatör med områdesutveckling i Hageby.

Efter 20 år som ordförande meddelade Marja Bergström inför årsmötet att hon inte längre kandiderar för ytterligare år som ordförande.

– Jag har fått vara med både upp och ner i politiken, säger Marja. Det har för det mesta varit roligt, men efter tjugo år är det rimligt att någon annan tar över. Jag är glad att Bernt är beredd att axla ansvaret, fortsätter hon. Det blir bra och kan bli en nytändning för vår partiförening.

Marja Bergström fortsätter dock som vänsterpartiets företrädare i kommunfullmäktige och kommunstyrelse.

Artikel från Norrköpings tidningar 5 April -07

Bernt arbetar i Norrköping som områdesutvecklare i Hageby men bor sedan 1999 i Söderköping. Han har sina rötter i Västergötland och för ett 20-tal år sedan började han engagera sig politiskt i Falköping.

Han är ledamot av socialnämnden.

-Jag brinner för frågor som rör ungdomar och äldre, säger han.

HyreslägenheterNär det gäller ungdomar är byggandet av fler hyreslägenheter en viktig fråga, enligt vänsterpartiet och för boende på servicehusen saknas tillräckligt med platser.

-För de äldre gäller det att se alla möjligheter som finns för ombyggnation, tillbyggnad eller nybyggnad av äldreboenden, säger han.

Egen samlingslokalBernt Schneider skulle också vilja att partiet fick en egen samlingslokal, för en sådan saknas, men det är inte så lätt för en liten lokalavdelning att få ihop pengar till hyran.

Vid årsmötet valdes även dessa personer i styrelsen: sekreterare Björn Grip, kassör Birgitta Malm, Anders Nyhlén, Marja Bergström, Gunilla Zackrisson, Helena Boethius, Soile Merila.

[email protected]